#23 - ICT & Health

7 maart 2022
Bekijk dit evenement!

MeetINN

Een meetINN is een ontmoeting van mensen die ‘iets’ met ict van doen hebben. Een netwerkbijeenkomst voor iedereen met een ict-hart die zijn/haar creatieve ideeën en ervaringen graag met anderen deelt. Belangrijke ingrediënten zijn: een actueel thema, een enthousiaste spreker, een pittige pitch en een aperitief. Maar het hoofdbestanddeel ben jij, dus wees erbij!

Altijd op de hoogte blijven van ons nieuws en evenementen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Sprekers

Interessante sprekers, steeds verschillende onderwerpen. Elke MeetINN heeft een ander thema, uiteraard gekoppeld aan ICT.

Pitches

Zelf aan de slag, een korte pitch aan tafel of op het podium. Je vertelt in 2 minuten wat je bezighoudt en waarom je dat doet.

Borrel

Na de pitches volgt direct de borrel, waar je nog meer mensen kunt leren kennen. Drankjes en een klein hapje zijn geregeld!

#20 - ICT & Veilig online vergaderen

MeetINN ICT & Governance werd door de COVID-19 maatregelen afgelast. Hiervoor in de plaats een online meetINN over veilig online vergaderen. 
Thuiswerken en video vergaderen is erg populair, zelfs vaak noodzakelijk, sinds Corona. De Nijmeegse ondernemer Peter Martin bouwt sinds 2005 websites en web applicaties op basis van open source software. Door de anti-corona maatregelen kon zijn maandelijkse Linux Usergroup Nijmegen avond niet doorgaan. Peter zocht een oplossing en kwam uit bij de open source oplossing Jitsi Meet. Samen met Linux specialist Oscar Buse ondersteunt hij nu organisaties met Jitsi op een eigen server. Bij het online event van ICT Netwerk Nijmegen vertelt Peter over de mogelijkheden van Jitsi Meet en over de problemen waar je met video conferencing tegenaan kunt lopen. 

#19 - ICT & Ethiek

14-11-2019
Ditmaal is het thema ICT & Ethiek en is een nauwe samenwerking gezocht met Gemeente Nijmegen: De burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls gaat ons gedurende 25 minuten meenemen in het Open en Weerbaar manifest en vervolgens inzoomen op het Gemeente Nijmegen IT project over passant-tellingen waar ze privacy by design hebben toegepast.
Aansluitend hierop vertelt Bart Jacobs ons meer over IRMA: “een Zwitsers zakmes voor elektronische identiteiten”. 

#18 - ICT & Duurzaamheid

06-06-2019
Spreker is Antoine Wellink hoofd van de afdeling Radboud Innovation Science (RIS). Radboud Innovation Science ondersteunt de wetenschappers van de faculteit proactief in de coördinatie van consortiumprojecten en de valorisatie van onderzoek. Het team biedt support vanuit de behoefte van de wetenschappers. Antoine Wellink vertelt over hoe wetenschappers op verschillende uiteenlopende wijze bezig zijn een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Tweede spreker; Marko van Eekelen / Bernard van Gastel over “Energy consumption analysis of software controlled devices”.

#17 - ICT & Inzetten op Open Source

27-02-2019
Spreker is Hans Bos, National Technology Officer van Microsoft Nederland. De NTO is actief op het snijvlak van digitale technologie, het bedrijfsleven, de overheid en de samenleving. Met de verantwoordelijkheid voor de platformstrategie van Microsoft komt het debat over softwarebedrijf en ontwikkelingsmodellen, interoperabiliteit via (gratis) licenties en (open) standaarden. Hans is een frequent keynote en workshop-spreker voor evenementen en één van de PR / media-woordvoerders voor Microsoft in Nederland. Hans vertelt over de strategie van Microsoft mbt open source en hoe en waarom die zo veranderd is over de loop der jaren. 

#16 - ICT & IOT & Data growth

15-11-2018
We hebben te maken met een explosie van Data, hoe gaan we hier mee om? De wijze waarop onze data wordt opgeslagen en gebruikt is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. IoT levert een constante en groeiend stroom aan data op. De hoeveelheid data biedt echter ook prachtige kansen. De ongebreidelde groei aan informatie biedt een eindeloos aantal veranderingen en kansen voor de maatschappij, technologie, wetenschap en economie, kennis wordt vereeuwigd binnen de omvangrijke dataomgevingen. De mogelijkheden die gebruikers hebben om data te genereren groeit met de mogelijkheden die devices- en applicatiegebruikers bieden. Hoe bewaren we deze data als gebruikelijke systemen vol dreigen te stromen en niet iedereen 100% naar een Public Cloud wenst over te gaan?

Spreker Harold Koenders is onafhankelijk storage specialist en schrijver van vele artikelen omtrent dit onderwerp. 

#15 - ICT & Zakelijk blockchain

26-06-2018
Iedereen heeft intussen wel eens de term blockchain horen vallen. Bijvoorbeeld in combinatie met bitcoin, digital identity of samenwerking binnen een supply chain. Wat is blockchain technologie nou precies? En welke toegevoegde waarde heeft het ten opzichte van huidige technologieën? Tijdens deze MeetINN lichten we een tipje van de sluier op en kijken we naar zakelijke toepassingen van blockchain. Jeroen Remijnse (Ecobit) dook in  de blockchainmaterie en deelt zijn bevindingen.  Reinier van der Drift (Tymlez) over op maat gemaakte blockchain toepassingen voor de zakelijke markt. 

#14 - ICT & AVG

05-04-2018
Wat is nou eigenlijk Privacy by Default en Privacy by Design? Wat kun je gaan verwachten als klanten daadwerkelijk gaan vragen om inzicht in hun eigen data?  Marc van Lieshout (TNO en PI.lab) spreekt over “Privacy als innovatiekans”.  Erik Reek (Isatis Group) licht de dreigingen en kansen toe aan de hand van praktijkvoorbeelden toelichten. 

#13 - Identity, privacy en security in the digital society

26-05-2016
 Sinds 1 januari 2016 is de wettelijke plicht aangescherpt voor de beveiliging van opslag van persoonsgegevens, ter voorkoming van datalekken, en om deze in voorkomende gevallen te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij overtredingen kunnen boetes opgelegd worden. Hierdoor, en met de toenemende cyber criminaliteit, worden bedrijven gedwongen adequate maatregelen te nemen en hun interne “security awareness” te versterken. Jaap-Henk Hoepman over: “The Crypto Wars: Security en Privacy kunnen prima samen gaan.” en Ronald Pikkert over: “Hoe creëer ik de juiste security cultuur voor mijn organisatie?”.

#12 - ICT & Health Startups

21-01-2016
Centraal in deze MeetINN staan Digital Health en ICT startups. De bedrijven die zich bezig houden met Digital Health zijn afkomstig uit de Rockstart-stal. De andere komen uit het net Nijmeegse ICT Netwerk. In een pitch vertellen zij over hun ambities en sluiten af met een vraag aan de bezoekers. De bijeenkomst wordt een mooie blend van de formules van Rockstart en van MeetINN. Elke startup krijgt een statafel waar geïnteresseerden zich verzamelen om feedback te geven. 

#11 - ICT & Loopbaanperspectieven

29-04-2015
Loopbaanperspectieven worden gegeven door Lotte de Bruijn,  directeur branche-organisatie Nederland ICT, ir. Robbin te Velde, Dialogic-onderzoeker en dr. Elena Marchiori, directeur opleidingen informatica en informatiekunde Radboud Universiteit. 

#10 - ICT & Mobiliteit

 05-02-2015
Reindert Augustijn verteld in Club52 over velocity2017 en andere uitdagingen voor mobiliteit in de regio, met kansen voor ICT” ,  Karel Martens toont  ParkAgent, ICT-tool voor duurzame mobiliteit” , Erik Jaspers (CTO Planon) over “Smart Cities: rol van ICT bij duurzaamheid en beleving van burgers”, John van Beek (iQuality) beantwoordt de vraag “Dragen innovaties bij aan duurzaamheid en gebruikersvriendelijkheid?”  en Studievereniging Thalia presenteert de LeapMotion. 

#09 - ICT & MedTech: New business opportunities

14-10-2014
Een blik op kansrijke business opportunities die nieuwe ontwikkelingen bieden voor bedrijven die opereren op het snijvlak van ICT en MedTech. Daarbij komen zaken aan de orde als: Biomedische Big Data, DNA data, Medical electronic devices en Medical applications. En de vraag: Wat is MedTech voor branche, welke specifieke eisen stelt de zorgsector en welke kansen liggen er voor ICT-bedrijven en start ups? 

#08 - ICT &  Soft skills

26-05-2014
Informatietechnologie draait niet enkel om de techniek, maar ook om mensen. Deze MeetINN benadrukt het belang van communicatie- en organisatievaardigheden. Hoofdspreker Ella Hueting legt uit hoe en waarom technische opleidingen meer aandacht zijn gaan besteden aan zachtere vaardigheden, zoals communiceren en presenteren.

#07 - Nijmegen ICT-stad

17-02-2014 
Tijdens deze MeetINN ging de aandacht met name uit naar Planon, Aia Software en de Informatica-studie van de Radboud Universiteit Nijmegen. Wethouder Bert Jeene stak zijn vreugde over de (inter)nationaal erkende ICT-expertise niet onder stoelen of banken. 

#06 - ICT & Finance

10-12-2013
Over het de stand van zaken op het gebied van financiering en techniek. Gastsprekers Kishan Ramkisoensing en Nynke Struik, sectorspecialisten ICT van de Rabobank, gaven een overzicht van het investeringslandschap. Ondernemer Hans Scholten, bekend van Baan Company en Matrix Software, vertelde daarna over zijn ervaringen met banken en kapitaal. Ook was er aandacht voor nieuwe financieringsvormen zoals crowdfunding. Zo gaf deze avond een goed inzicht in de veranderde financiële wereld. 

#05 - ICT & Healthcare

24-09-2013

Lucien Engelen, expert op het gebied van technologische veranderingen in de zorg en directeur van het door hem opgerichte Radboud REshape & Innovation Centre, gaf een kijk op de veranderende rol van ICT in de gezondheidszorg en liet zien hoe dit bestaande businessmodellen gaat veranderen onder de titel “We kunnen het niet meer alleen”. 

#04 - ICT & Innovatie

11-06-2013
Martijn van Berkum (CTO GX Software) en Pierre Guelen (CEO Planon) vertelden over innovatie en het laten groeien van je bedrijf. ICT Netwerk Nijmegen was deze meetINN te gast bij Planon. 

#03 - ICT & Recht

13-12-2012
Arnoud Engelfriet vertelde in het sportcafé van de Radboud Universiteit / Mercator over hoe ICT en rechten elkaar beïnvloeden. 

#02 - ICT & PKI

16-11-2012
Gastspreker Jaap Bril praatte de toehoorders gedetailleerd bij over het beveiligingsinstrument PKI waarmee je je kunt verzekeren dat degene die aan de andere kant van de internetverbinding zit, ook daadwerkelijk de persoon of organisatie is die je daar had verwacht zodat je niet zo snel het slachtoffer wordt van bijvoorbeeld fishing.  

#01 - ICT & Security

28-09-2012
Gastspreker was onderzoeksjournalist Brenno de Winter, die in 2011 de OV-chipkaart hackte om aan te tonen dat er van alles aan schortte en momenteel in het nieuws is omdat hij zich negen maanden lang met een vals Duits identiteitsbewijs wist te legitimeren – onder meer bij ministeries, de politie en het stembureau – en geen enkele keer werd betrapt. Een mooiere aftrap konden de organisatoren van de allereerste meetINN zich niet wensen.