#22 - Public Money Public Code

27 september 2022
Technovium ROC Nijmegen

Waarom is software die geschreven is met belastinggeld niet beschikbaar als Vrije Software?

Over wetgeving die het nodig maakt dat publiek gefinancieerde software geschreven voor de publieke sector beschikbaar gemaakt wordt onder een Vrije en Open Bronlicentie. Als het publiek geld is, dan moet het ook publieke code zijn.

Code die betaald is door iedereen moet beschikbaar zijn voor iedereen!

Programma

Bram Withaar en Wendy van den Eeckhout vertellen wat er bij de overheid, en bij de gemeente Nijmegen gebeurt met opensource software. Waarom is de overheid ermee bezig, wat doen we ermee, wat betekent dit voor inwoners, wat betekent het voor leveranciers? Zij sluiten af met een aantal uitdagingen waar we als overheid bij dit onderwerp nog voor staan. Er is ook tijd voor vragen en wat discussie.


Kim van Sparrentak, Europarlementariër, vertelt over haar politieke ervaringen en ambities rond open source software voor overheden en hoe de macht van Big Tech kan worden beteugeld door de politiek.

Verder zal de eerste Nijmeegse wethouder met de portefeuille 'digitalisering' Tobias van Elferen, zich voorstellen en komen vertellen over de actuele digitale plannen voor Nijmegen en hoe deze nieuwe portefeuille 'digitalisering' afwijkt van de focus op ICT vanuit eerdere colleges. 

Tijdens de presentaties is er volop de ruimte om over dit onderwerp in discussie te gaan. Het evenement wordt wederom afgesloten met pitches on stage en de welbekende borrel.


Deelname is gratis, aanmelding verplicht, via onze aanmeldpagina.